lørdag den 16. juli 2011

Brokke Bloggeri

Nu går den altså ikke længere Granberg !

Bloggen er efterhånden Pest befængt med mine dårlige Vibs og Opkast.

Jeg kunne lige så godt have været Julia Roberts mandlige Medspiller i Erin Brockovich (Bah).
Der er forøvrigt delte Meninger om hendes Næse er pæn eller ej; men Jeg kan faktisk godt lide den!

Jeg må i gang igen med Fornuft og positiv Kreativitet. Så nu går Jeg ud og laver sure Agurker !

Lige nu er der slet ikke Vækst Kontrol i Drivhuset. De 2 små artige Agurkeplanter, Jeg satte ud i Juni, kaster nærmest aggressivt deres Yngel efter mig. Jeg samler Pligt skyldigt ind, for derefter at fortvivle, når Køkkenbordspladsen bliver for trang.


Efter 1 døgns kold udsaltning og dræning af de i forvejen tykt skiveskårne Agurker, blev de overhældt med kogende 3% Eddikesyre og fik lov at marinere endnu 1 døgn.


Herefter blev Lagen siet fra, kogt op, og smidt tilbage på Agurkeskiverne.

Efter afkøling blev Lagen atter frasiet og bortkastet.

En frisk kogende Lage bestående af en 60/40 Blanding af 6% Eddikesyre og Rørsukker blev herefter tillavet.

Henkogningsglas blev ifyldt de forsaltede og formarinerede Agurkeskiver blandet med lidt Peberrodsstængler (Fucking Weed !), Rosa Peberkorn, Laurbærblade og ødselt drysset med Spidskommen.

Den kogende sursøde Lage blev derefter fyldt i Glassene til Randen og Låg sat på.Det gav så lidt Køkkengriseri.
Så Hvem skal Jeg nu finde på at svine til ? Jeg er rastløs !
Men Hallo, Hr. Aagaard - Du har jo Ferie nu !!!

Fyn er fin - A´ en G´ - Fyr en Fé. (Strikke-Fe)

9 kommentarer:

Ann sagde ...

Der er forskel på brok.
Den tilsvinende - bare for at tilsvine - og som ikke sjældent anonym (!), og så er der den konstruktive, som handler om udråb for at debattere, finde allierede eller nye synsvinkler, så man kan komme videre i sin klage eller i sit liv.
Brok dig alt det, du vil. Din klage er altid berettiget, konstruktiv og medlevende.
Men dit drivhus er sandelig også medrivende, og sikken fantastisk opskrift! Den må jeg prøve engang. Jeg skal vist finde æsken med "Den lille kemiker" frem, for den eddike skal vist da blandes med pipette og reagensglas. Skal jeg investere i en bundsenbrænder?

Alkymisten sagde ...

Ha-Ha-Ha. Du får mig altid til at smile, le eller græde, Ann. Du tåler mit svingende humør bedre end jeg selv ! Og nu lidt "Alchemi" : Når man nævner ordet Eddike, tænker de fleste nok - Heidelberg lagereddike i klart eller kulørt design fra supermarkedet. Andre æstetikere tænker måske Balsamico, Hvidvin, Æble... Eddiker er ligesom mennesker - nogle er sure, andre skarpe på tungen, somme er tyndbenede, flere er fyldige.
Men syreindholdet (Eddikesyre)er ret vigtigt at kende på forhånd før man kaster sig ud i surmarinering. Almindelig husholdningseddeike indeholder vel typisk 6% eddikesyre, så for at fremstille en 3% eddikesyre er det bare at fortynde husholdningseddiken med vand, halvt af hver. Mere potente typer kræver derfor også en større opspædning. Hvis du vil eksperimentere med pipetterne(og det VED jeg, du ikke vil)så kan du købe 36% eddikesyre i Brugsen til at kalke din kogekedel af med, og så fortynde den med en hulens masse vand. Men det gør du altså bare ikke! Ren eddikesyre er et kemisk/teknisk produkt som kan indeholde uhyggelige tungmetaller, og lemfældig omgang med det kan lede til nærved og næsten forgiftninger af et helt Teselskab - Bare spørg Strikkesøstrene!!

Ann sagde ...

Se, se! Se, se! Det vidste jeg jo ikke.. - at almindelig eddike (helst uden kræftfremkaldende brændt sukker) er 6%. Havde jeg vidst det, ville jeg vel nok kun associere til et decilitermål. Jeg tænkte faktisk, at du måske stod og først beregnede eddikesyrens fortynding til 6 eller 3% og siden stod og målte og regerede. Hahahaha!
Og det vidste jeg heller ikke - at mine flasker med sjatter af eddikesyre indeholder tungmetaller mm. Hvorfor gør de mon det? Tungmetaller har jo da intet at gøre i eddeikesyre! Nå, skidt med det - jeg holder mig fra at drikke det - fortyndet eller ufortyndet. Eddikesyre er jo den stærkeste svage syre, vi har.
Men nu ved jeg, hvorfor de strikkesøstre er så stærke!

Strikkeheksen sagde ...

Altså - knap har man været væk i 5 minutter og så sker der både det ene og det andet! Jeg har vandret på Sjælland og du Michael, er den første blog, jeg har nået at læse efter jeg er hjemkommet til et drivhus fyldt med agurker ;-) - det siger jo iøvrigt en del om din læsværdighed, sku´ jeg mene (men jeg ved jo også, at du altid har noget på hjerte) :-)
Jeg har slet ikke ord nok til at udtrykke min harme over dit forrige indlæg - det er dog det strengeste, sikken en måde at fejre jubilæum for særligt tro og tjenende kulturformidlere - sikken et system!!
Men kære Michael, jeg håber, at I på trods af alle de lammetæv alligevel kan holde hovederne højt og nyde jeres ferie og husk, at I er velkomne til et stop i Aalborg :-)

Alkymisten sagde ...

Éen ting er helt sikker, Ann.
De tøser kommer ALDRIG til at bekymre sig om Åreforkalkning.
Hvorvidt risikoen for Osteoporosis er øget, må dog stå hen i det uvisse.
Jeg vil imidlertid arbejde ihærdigt på at brygge en calcificerende mixtur sammen til dem så de mulige senskader ikke opstår.

Alkymisten sagde ...

Velkommen hjem fra djævleøen Lene -her er fanden, som du har læst, også løs.
Raseriet og Hysteriet har fortaget sig, Mukken og Murren er i aftagende, men der sidder dog et par enkelte giftige pile tilbage i mit Kogger, som jeg ikke har fået lagt væk endnu.
Du må lige huske til en anden gang at sige til, når du GÅR nogensteder.
Skytsengle skal ikke slide deres små fødder op på vandreture.
De skal kun bruge deres vinger, sådan at de kan komme til hjælp hurtigt, når deres mennesker har brug for dem.

Strikkeheksen sagde ...

Nej, det er også noget sjusk, Michael ;-)Og taget til efterretning, naturligvis ;-)

Tine sagde ...

Det er altid ok at læsse brok af.
Det er da nødvendigt ind imellem, også for os andre.
Og i to har da, om nogen, brug for det.
Vi andre kan jo bære læsset i samlet flok, så i ikke behøver at synke helt i knæ under byrden!

Jeg er meget imponeret over din køkkenhave og alt det du får produceret!
Sådan vil jeg gerne være i mit næste liv ;-)

Tine sagde ...

Faldt lige over denne blog.
Måske det er noget for dig?

http://sukkerplanten-stevia.blogspot.com/