tirsdag den 1. januar 2013

Translokation


Og idag skrives der så 1'ste Januar 2013.

1½ Måned efter den - for Børnene og Jeg  - rædselsvækkende Eftermiddag, hvor Døden så brutalt nedkæmpede og borttog Irene.

I Hjemmet har Dæmonerne raset og huseret. Minder har trængt sig på konstant i mit Sind. Iskolde Vinde har suset ud af Sygeværelset, hvor Kraftesløshed og Smerte har boet sammen med alle min elskede Hustrus private og Jordiske Efterladenskaber.

Jeg tændte Stearinlys Natten lang, opstillede Figurer af Skytsengle, sang Salmer, spillede hendes Yndlingsmusik  og hulkede mit Hjerte ned i Bunken af hjemmegjorte Cardigans, strikket af de fineste Garner - men Sorg og Angst blev stadig en vanlig Velkomsthilsen, når Jeg trådte ind i dette Rædselskabinet.

Indtil den Dag, hvor Ældstedatter Sine kom mig til Undsætning og bortskaffede 12 sorte Sække med Tøj, Tasker og Sko.

Indtil den Dag, hvor Jeg selv blandt Irenes sidste Ting udvalgte bare 3 Ikoner på hendes Liv, og bortskaffede Resten af de døde og for mig smerteligt uanvendelige Ting.

Denne Dag bar Jeg Ceremonielt Relikvierne fra Kapellet ud i Køkkenalrummet, fik dem fysisk placeret på en oplyst Glashylde i Køkkenskabet og tildelt dem hver især en Rolle og Funktion.

Med Tro, Håb og Kærlighed til Irenes Kunnen, Viden, Orden, Drømme, Fantasier, Æstetik, Værd og Moral bliver Jeg nu hver Dag, når Jeg står op om Morgenen, og hver Dag når Jeg kommer Hjem fra Arbejde, mødt af en varm og treenig Omfavnelse af Nøgternhed, Fremsyn og Mod.

Med et lille Lys i Sindet famler Vandringsmanden sig mere lystigt frem i 2013.

Godt nyt År til Alle i Lyskastere derude.


12 kommentarer:

Berit sagde ...

Kære Michael,
Sender et virtuelt kram indtil vi ses i januar og du kan få et af de ægte.
Berit

Rikke sagde ...

Kære Michael.
Kan ikke forestille mig til hvor forfærdeligt det må være. Hvilken tomhed og hvilken smerte.

Tine sagde ...

Kæreste Michael.
I dag tager i hul på et nyt år med godt mod, og med mange smukke og dejlige minder om Irene i bagagen.
Disse minder vil i altid have, både i triste og i glade stunder. Hold fast på dem og værn om dem.
Tankerne om Irenes sidste svære tid er ikke den i skal huske. Det er alle de andre dejlige minder i har sammen der er værd at huske.
Med dem i bagagen vil i komme videre i livet. Husk at Irene sidder i sin strikkehimmel og ser ned på jer og smiler til jer.
Vi ses snart igen Michael, og så får du også et kram fra mig :-)
Tine

Alkymisten sagde ...

Kære Berit,

Glæder mig at se dig snart igen sammen med så mange af Søstrene som muligt. Lydene af jeres artige Småsnak samt Pindeknitren passer så godt ind i mit lille Hus :-)

Kærligst Michael

Alkymisten sagde ...

Kære Rikke,

Jo det har været grumt at være i et Spøgelseshus; men nu går det meget bedre.

Lige så stille hales der hver Dag lidt mere Lys ind i Livet, og Jeg er sikker, at det bliver et pragtfuldt Forår.

Pas på dig Selv

Michael

Alkymisten sagde ...

Min egen Tine,

Det er jo nemlig lige præcis det Billede, Jeg arbejder på at få gjort lidt mere skarpt og Detaljeret.

Jeg ved, at Jeg kan finde en Del af Irene i Jer alle, og efter i har besøgt mig, vil i efterlade et dejligt Billede af hende til mig.

Jeg glæder mig sådan til at se dig igen.

Kærligst Michael

Lavendel sagde ...

Godt Nytår til dig....1½ måned er jo ingenting, det går ikke væk hurtigt, ja aldrig, men der går måske pludselig en dag, hvor du ikke allerede, når du slår øjnene op, tænker....åh, nej, hun er jo DØD . Jeg græder med dig, din smerte minder mig jo om min egen og ved at dele er det lidt nemmere.....men at tøj og ting allerede er af vejen...og at du ikke selv skulle er en stor hjælp. her står kasser med bøger og computerting omhuggeligt emballeret til fremtidige projekter, måske foruden at holde strikkecafé'er, de også har en computerklub deroppe?? knus fra det fynske.

Alkymisten sagde ...

Kæreste Lone,

Og et Lykkebringende Nyt År til dig :-)Den gode Proces skrider sundt fremad - her er til at holde ud at være nu. Skal nok lige bruge noget mere Tid til at finde ud af, hvorledes Michael Aagaard havde tænkt sig at få et lidt mere maskulint Præg på sit Hjem. Jeg kan godt lide, at du siger, at du har Gemmeting i Kasser til fremtidige Projekter. Det bevidner for mig, at du både er Æstetiker, Nøgtern og Kreativ på samme Tid. Jeg tror, at du har fundet den magiske Suppesten i din dejlige Have. Du er et smukt Menneske....

Kærligst Michael

Lavendel sagde ...

Michael - det er skam Sønnens pænt emballerede ting....og tak for de smukke ord..
Hvis du vil indrette dig maskulint - væk med nips om dimser, ind med rene linjer , lidt dyreskind hist og her i møblerne, så er du allerede langt - måske lidt visne planter ( nej undskyld, det er nok for ...) - har været til min første vinterbadning i flok i dag, så jeg er nok lidt overstadig - smil fra mig.(OG så kæmper jeg med "bevis du ikke er en robot"!)

Alkymisten sagde ...

Vinterbadning, Ahh! Nøgen og varm Kvinde sænker sig stille ned i blåt og Iskrystal klart Vand. Al tung Energi løftes højt i Sindet, for at sprede Varme og Ro i Sjælen. Jeg ved, at du ikke er og aldrig bliver en Robot! Kan kun betyde, at du åbner dig op for ny og udefra tilført Inspiration :-) Nyd din Varme Vinterdage, Lone.

Lavendel sagde ...

som du ka sige det....
det med det 'stille' er nok at tage munden for fuld, men ellers :-)

Strikkeheksen sagde ...

Omend forsinket - så ikke desto mindre af hjertet ønsket: Rigtig godt nytår, Michael. Synes du har fundet en ideel løsning.
Det var godt at Sine kunne hjælpe dig - det må ha´ været hårdt for jer begge at slippe de mange konkrete minder.
Må der komme lys og håb i det nye år.